Alpha LogoVooraankondiging Alphacursus najaar 2024, Ook jongeren zijn welkom!

Op maandag 16 september 2024 start er in onze parochie weer een nieuwe Alphacursus!

Voor wie is Alpha?
Voor iedereen die het leuk vindt om anderen te ontmoeten en te praten over vragen die gaan over de betekenis van het leven en geloof. 

Er is een reguliere Alpha en een Alpha speciaal voor jongeren (18-30 jaar).

Hoe ziet een Alphabijeenkomst eruit?
We beginnen de avond altijd met een moment van ontmoeting om elkaar beter te leren kennen en waar ruimte ontstaat voor vriendschap. Daarna luisteren we eerst naar een video of spreker over een onderwerp over geloof, zoals:

Wie is Jezus?
Bidden: waarom en hoe?
De Bijbel lezen: waarom en hoe?
Hoe leidt God ons?
Vervolgens delen we onze gedachten en ideeën in een kleine gespreksgroep. Het is een kans om naar elkaar te luisteren in een oprechte, vriendelijke en vertrouwelijke omgeving met respect voor ieders mening.

Alpha weekend
Op de helft van de Alphacursus zullen we in een weekend samenkomen om meer over de Heilige Geest te weten te komen en wat de Heilige Geest in jouw leven kan doen. De precieze datum van het weekend wordt t.z.t. nog bekend gemaakt  (we overnachten niet; je mag gewoon tussendoor thuis slapen).

Hoelang duurt de Alphacursus?
De cursus is van september tot en met december 2024.

De Slotavond
Aan het einde van de cursus komen we nog een keer gezellig samen om onze ervaringen te delen en manieren te vinden hoe we meer kunnen ontdekken (mocht je dat willen), omdat we na de Alpha misschien wel meer willen weten.

Wanneer
Maandag 16 september 2024 organiseren we een eerste kennismakingsavond . Je kunt op deze avond vrijblijvend besluiten of je de Alphacursus wilt volgen. Deze avond begint om 19.30 uur (inloop) en we starten om 20.00 uur met het thema ‘Is er meer?’.  Je bent welkom in de Verrijzeniszaal in de RK van Wageningen (Bergstraat 17).
De afgelopen jaren hebben we de cursus altijd afwisselend op twee locaties laten plaatsvinden. De cursus zal in ieder geval in Wageningen zijn afgewisseld met nog een andere locaties. Welke locatie dit zal zijn, is op dit moment nog niet bekend. Via de website (of wanneer u zich aanmeldt via e-mail) houden we u op de hoogte.
Na de kennismakingsbijeenkomsten starten de bijeenkomsten om 19.00 uur (met een maaltijd) en rond 21.30 uur ronden we af.

Voor vragen en aanmelden kun je een mail sturen naar alpha@pztb.nl
Mocht je je op willen geven voor de jongeren alpha (18-30 jaar), dan kun je dat in de mail aangeven.

 

Copyright © 2024 Heilige Titus Brandsma parochie Wageningen e.o. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & Webmaster