TitusLeerhuis

Op 20 april zal de theoloog Kick Bras spreken over het thema Innerlijke verstilling door de eeuwen heen. Hij heeft hierover onlangs het boek Christelijke Meditatie gepubliceerd (uitgeverij Adveniat).

Kick Bras is emeritus predikant van de PKN, als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma instituut en auteur van meer dan 30 boeken op het gebied van spiritualiteit, meditatie en mystiek.

Over het boek: Meditatie is buitengewoon populair. Maar weinig bekend is dat Europa al een eeuwenlange traditie van mediteren heeft. En dat deze traditie nog steeds springlevend is en zich steeds weer vernieuwt. eeuwenlange traditie van mediteren heeft. En dat deze traditie nog steeds springlevend is en zich steeds weer vernieuwt.

Dit boek wil deze rijke traditie van christelijke meditatie ontsluiten voor hedendaagse mensen. Uit de rijke geschiedenis hiervan heeft de auteur de grootste parels opgediept en de meest sprankelende inzichten beschreven. Hij beschrijft de ontwikkeling van meditatie via de woestijnvaders en de kloosters en latere vernieuwingsbewegingen tot in onze tijd toe. Hij behandelt de betekenis van
meditatie door de tijd heen. Het boek geeft ook inzicht in hedendaagse bewegingen op het gebied van christelijke meditatie. Het boek en de lezing nodigen uit tot studie, reflectie, bezinning en meer om zo te ontdekken wat ze betekenen voor je eigen religieuze en spirituele ontwikkeling. 

Dit wordt een heel interessante bijeenkomst. Iedereen is van harte welkom!

Zaterdag 20 april 2024 13:00 - 15:30 uur
Themadag: Innerlijke verstilling door de eeuwen heen met Kick Bras
Katholieke kerk Maria Virgo Regina, Heelsumseweg 1, Bennekom

Graag aanmelden bij Joost IJsselmuiden joostijss@gmail.com

 

Copyright © 2024 Heilige Titus Brandsma parochie Wageningen e.o. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & Webmaster